Avontuurlijke reis Lapland

Een trip om nooit te vergeten, een avontuurlijke reis Lapland! Bekijk hieronder de avontuurlijke reizen die er te maken zijn!
Lapland, een afgebakende provincie gelegen in het noordelijkste puntje van Noorwegen, Zweden, Finland en een stukje Rusland, ligt in het poolgebied. Met bijna 100.000 km² aan grondgebied en nog geen 185.000 inwoners kunt u zich voorstellen hoe uitgestrekt dit land is. De hoofdstad van het land is Rovaniemi, een stad gelegen net buiten de poolcirkel, en met zijn 60.000 inwoners is dit veruit de grootste stad van het land. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is deze stad bijna volledig verwoest geweest maar gelukkig is deze hierna weer opgebouwd en u zult zich verbazen hoe modern de stad is geworden. Genoeg ingrediënten voor een avontuurlijke reis door Lapland. Bekijk op deze pagina meer over een avontuurlijke reis door Lapland.

Avontuurlijke reis Lapland?

Avontuurlijke reis LaplandMaar als u denkt dat een stedentrip naar de hoofdstad van Lapland het enige is waarmee u uzelf kunt vermaken, dan heeft u het mis. Het is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en wintersporters bij uitstek, maar ook voor de avontuurlijke reiziger is er genoeg te doen:

Wat is nou een betere activiteit om te ondernemen in een land dat zo in het teken staat van sneeuw dan wintersporten? In Levi, het grootste ski-oord van Lapland, kunt u van oktober tot juni skiën, snowboarden en langlaufen en ook Ylläs, het tweede grootste ski-gebied, leent zich hier uitstekend voor. Bij gebrek aan sneeuw in de zomer kunt u hier heerlijk wandelen, fietsen of vissen.

Meer:

  • Trek de natuur in en laat u betoveren door de schoonheid van dit land! Bezoek een van de vele natuurreservaten die het land rijk is, zoals Pallas-Ylläs, waar u tevens de zuiverste lucht ter wereld vindt en misschien zelfs wel een van de bruine beren spot die hier leven!
  • Een populaire toeristenattractie is het Ranua Dierenpark, waar u het hele jaar door de wilde dieren van het Poolgebied kunt spotten. Een ideaal uitje met het gezin!
  • U kunt zich natuurlijk ook de wijde wereld in laten trekken op de traditionele Sami manier door op rendiersafari te gaan of uw eigen huskyteam te leiden tijdens een huskysafari. Beide avontuurlijke manieren om de wonderschone natuurpracht van Lapland te bewonderen.

Als dit alles nog niet avontuurlijk genoeg is kunt u er ook voor kiezen om te verblijven in een echte Iglo. Geniet van de serene rust om u heen en bewonder de sterrenhemel door de glazen iglo heen. Een ongelofelijke ervaring die u niet snel zult vergeten! 

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *