Benodigdheden reis Lapland

Welke benodigdheden zijn aan te raden voor de reis?
U vertrekt naar Lapland, het land van het prachtige, magische Noorderlicht. Natuurlijk moet u rekening houden met wat u kan dragen in dit koude stukje pure schoonheid aan het eind van de wereld. Welke benodigdheden reis Lapland neemt u het beste mee? Welke kledij beschermt tegen de prachtige maar toch ijskoude weersomstandigheden in dit land? Hieronder een aantal praktische weetjes om de kille temperaturen te overleven in dit magisch land. Op deze pagina komt u meer te weten over de benodigdheden voor de reis en kan je een mooie reis boeken bij één van de reisspecialisten.

 

Bekijk hier meer informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht met reisorganisaties:

Rondreizen via TUI

Rondreizen via Kras

Benodigdheden reis Lapland:

  • Kledij ter bescherming tegen de koude: De temperaturen in Finland en meer bepaald Lapland variëren van -20 tot -1. Belangrijk is hier Benodigdheden reis Laplandom degelijke, goede, thermische en kledij te dragen die deze koude kunnen overleven. Thermisch ondergoed en meer bepaald lange onderbroeken en T-shirts met lange mouwen zijn geen overbodige luxe. Dikke wollen sokken zijn een must om mee te nemen, maar vergeet er geen dunne kousen onder te dragen om een nog warmer gevoel te creëren. Om de koude optimaal te trotseren is het heel belangrijk om in lagen kledij te werken. Afhankelijk van hoe goed of slecht u tegen de koude kan, hoe meer of minder lagen u hoeft aan te trekken. Nog andere kledij die u kan meenemen is: een fleece, een waterdichte winterjas, een paar dikke truien, handschoenen, sjaals, lange soepele broeken, snowboots enz…
  • Bescherming voor de ogen: Het is belangrijk om een goede sportbril of skibril voor de ogen mee te nemen naar Lapland, zeker als u afreist tijdens de periode van het Noorderlicht. Deze bril moet zeker een UV-filter hebben zodat de ogen optimaal beschermd worden tegen lichtinval en sneeuwblindheid.
  • Zonneproducten: Zeker in de lente is het aangeraden zonneproducten te gebruiken, aangezien de zon dan verraderlijk is en door de koude men niet altijd voelt dat men aan het verbranden is.

Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Lapland.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *