Lapland reis 4 dagen

4 dagen naar Lapland? Lang genoeg?

Lapland reis 4 dagenMaak een magische, onvergetelijke Lapland reis 4 dagen. Van korte ‘Santa’ reizen tot een paar dagen rondreizen in het Noordpool gebied. Trek er op uit met een sneeuwscooter of maak een tot de verbeelding sprekende tocht met sledehonden. Het wilde, ongerepte en charmante Lapland heeft een bijzondere aantrekkingskracht vol met onvergetelijke ervaringen. Een 4-daagse reis naar het land van het Noorderlicht, rendieren en husky’s lijkt misschien kort, maar met een optimale dagindeling kunt u in relatief korte tijd veel zien, doen en vooral beleven. Wanneer u meer te weten wilt komen over de kosten van een Lapland reis voor bijvoorbeeld 4 dagen dan kunt u hieronder op de link klikken.

Bekijk hier de 4 daagse Lapland reizen >>

Lapland reis 4 dagen:

 • Vluchtmogelijkheden naar Lapland.

U wilt de tijd graag zo optimaal mogelijk gebruiken? Kies dan voor een vluchtschema dat goed op elkaar aansluit. Van december tot en met maart zijn er wekelijks rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Lapland. U kunt ook kiezen voor een vlucht naar Helsinki met aansluitend een binnenlandse vlucht naar de luchthavens Rovaniemi, Kuusamo, Ivalo of Kittilä. Neem een ochtendvlucht dan heeft u tijd om later op de middag een eerste excursie te maken.

 • Regel excursies vooraf voor Lapland.

Vier dagen door Lapland reizen vergt vooraf een goede planning. U wilt graag zoveel mogelijk zien en doen. Regel en boek de excursies die u wilt ondernemen vooraf. Maak reserveringen voor een rendier safari of sneeuwscooter tocht online waardoor u er zeker van bent dat u alles kunt zien. Vergeet ook niet om in de maanden december tot en met maart de kans om de magie van het Noorderlicht te zien. Voor meer informatie over korte vakanties in Lapland en om excursies te bekijken: https://laplandreizen.com/lapland-korte-vakantie/.

 • Reist u zelfstandig of met een reisorganisatie door Lapland.

Tegenwoordig met alle mogelijkheden die u online kunt vinden is het prima haalbaar om zelfstandig uw 4-daagse reis naar Lapland in elkaar te zetten en te regelen. Het boeken van de vliegtickets, hotelovernachtingen en excursies kunt u echter ook in zijn geheel of gedeeltelijk over laten aan deskundige reisorganisaties. Lapland is een bestemming om van te genieten waarbij ook een 4-daagse korte reis een overweldigende indruk achter laat. (Lapland reis 4 dagen informatie)

Bekijk hier de 4 daagse Lapland reizen en vakanties >>

Meer informatie over Lapland reizen:

reislapland

2 Comments

 1. Wanneer je zou besluiten om een reis naar Lapland te maken kun je kiezen voor een rondreis naar dat deel in Finland dat daar bijhoort. In Finland is het noordelijke gebied een deel van Lapland. Het is een groot gebied dat hoofdzakelijk boven de poolcirkel ligt. Indien je bij een erkend reisbureau de rondreis boekt, zal alles prima verzorgd zijn. Je slaapt meestal in comfortabele accommodaties waar je een eigen toilet en douche hebt. Afhankelijk van de boeking slaap je regelmatig ook in bungalows tijdens de rondreis. Dat wordt allemaal bekend gemaakt tijdens je boeking bij het reisbureau. Zij geven aan wat je dagelijks gaat doen en ook de plaats van de overnachtingen en dergelijke. Er zal tijdens de rondreis regelmatig worden gestopt op plaatsen die het bezichtigen waard zijn en waar je ook weer even lekker je benen kunt strekken.

  Klimaat
  Ondanks dat er veel gebieden worden bezocht, die boven de poolcirkel liggen, is het klimaat er vrij mild. Dit is te danken aan de Warme Golfstroom. Wanneer je het echter gaat vergelijken met Nederland is Finland hier een stuk frisser en wisselvalliger. Je moet daarom bij een reis naar het noorden van Finland, dus een deel van Lapland, warme kleding meenemen. Ook een regenjas mag bij je uitrusting niet ontbreken. De dagen zijn er tijdens de zomer langer. Dat komt door de middernachtzon. Dat is een natuurverschijnsel waarbij de zon gedurende 24 uur niet onder gaat. Wanneer je er tijdens de winterperiode naar toe gaat moet je er rekening mee houden dat de temperatuur ook overdag onder het vriespunt zal liggen.

  Door de rondreis te bespreken bij een reisbureau zal men aangeven wat de beste reistijd is en welke reis je het beste kunt nemen. Dat kunnen ze doen wanneer je aangegeven hebt wat je graag wilt gaan bezichtigen. Omdat alles is verzorgd, zal je ook veel met je medereizigers optrekken. Dat is erg gezellig en vaak maak je in een zo’n situatie vrienden voor het leven. De reis naar Lapland in Finland zal je nooit meer vergeten met zijn prachtige meren, moerrassen en uitgestrekte bossen.

 2. Is dat lang genoeg 4 dagen? Heeft iemand hier verder ervaring mee?

Send a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *