Lapland reis tips

Alle reistips voor Lapland.
Wilt u eens een hele andere vakantie? Bent u al die ‘leuke restaurantjes’, ‘authentieke dorpjes’ en kreten als: ‘strand op loopafstand van hotel’ beu? Dan is een vakantie in Lapland iets voor u! Om u een goed idee te geven van de mogelijkheden van Lapland vindt u hieronder enige reistips. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden is Lapland geen land. Het is een gebied dat zich in het noorden van Europa uitstrekt over de landen: Rusland, Finland, Zweden en Noorwegen. Het gebied is ongeveer zo groot als Frankrijk en Duitsland samen. In het land wonen Lappen, die zichzelf Sami noemen. Lapland wordt de laatste echte wildernis van Europa genoemd. Wanneer u meer reis tips te weten wilt komen dan kunt u eens een kijkje nemen op onderstaande link en meer informatie inwinnen op deze pagina.

Lapland reis tips.

Lapland reis tipsLapland ligt in het noorden van Europa dus de winters zijn er lang en koud en in de zomer gaat de zon nooit onder. Barre omstandigheden dus, en juist deze barre omstandigheden maken Lapland tot een bijzonder vakantieland. Zowel in de zomer als in de winter kunt u hier terecht voor de vakantie van uw dromen. Wat er te zien en te doen is? Te veel om op te noemen. In ieder geval zou een bezoek aan Laponia hoog op uw lijst moeten staan.

Dit natuurgebied is onderdeel van de werelderfgoedlijst en bevindt zich in het Zweedse gedeelte van Lapland. In het gebied liggen twee natuurreservaten en vier nationale parken. U vindt hier bergketens, gletsjers, stroomversnellingen en veel bijzondere planten- en diersoorten. Maar er is in Lapland veel meer te zien en te doen. Natuurlijk kunt u er skiēn en langlaufen. En wat dacht u van de volgende zaken?

  • het noorderlicht bekijken
  • op rendiersafari
  • een huskytrektocht maken
  • overnachten in een iglo
  • op skiscootersafari
  • ijskarten

En dit is natuurlijk nog maar een greep uit de vele mogelijkheden die het land biedt. Lapland is een absolute aanrader voor zowel de avontuurlijke vakantieganger als voor degenen die rust en stilte zoeken! Veel plezier alvast met het uitzoeken van een geweldige reis in Lapland.

Voor meer informatie en reistips kunt u eens een kijkje nemen op: https://rondreislapland.nl/vakantie-lapland-tips/.

Welke periode?

De kerstperiode is aan te raden (populair) om naar Lapland te gaan (reis Lapland kerst). Hieronder vind je nog meer Lapland reizen, bijvoorbeeld voor 5 dagen, in de maand april, december maar ook individuele reizen door Lapland. Bekijk hieronder de pagina’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *