Lapland reizen Jetair

Lapland, het mysterie van het hoge noorden, is het ontdekken meer dan waard. Wie aan Lapland denkt, denkt aan rendieren, de kerstman, donkere dagen en sneeuw of te wel het echte winterwonderland! Maar Lapland staat ook voor ongerepte natuur met hoge bergen, diepe fjorden, uitgestrekte naaldbossen, kolkende rivieren, immense meren, enorme moerassen en het magische noorderlicht. De oorspronkelijke bewoners, de Sami,, zijn van oudsher nomaden die leefden van rendieren, landbouw en visserij. Met het uitgebreide pakket Lapland reizen van Jetair kunt u met alle aspecten van dit fantastische en fascinerende land kennismaken (Lapland reizen Jetair). Op deze pagina komt u meer te weten over Lapland reizen.

Lapland reizen Jetair:

Een reis naar Lapland is, in alle seizoenen, een belevenis om nooit te vergeten. Lapland is een bestemming voor fijnproevers! Het land kent nog geen massatoerisme. Jetair biedt een groot aantal verschillende reizen aan in alle jaargetijden. Zowel wintersportliefhebbers als wandelaars kunnen in Lapland uitgebreid vakantie vieren. Maar ook cultuurminnaars komen in dit bijzondere land aan hun trekken.

  • Wintersportcentra in Lapland

De meest bekende wintersportoorden van Lapland zijn Levi, Saariskelkã, Ruka en Olos. Hier kunt u niet alleen terecht voor skieën en langlaufen maar ook voor andere wintersportactiviteiten zoals tochten met een sneeuwscooter, rendiertrekkings, sneeuwschoen-wandelingen, ijsvissen en husky-safari’s. Levi is daarbij een ideaal oord voor degenen die willen genieten van een combinatie van wintersport en het noorderlicht. Jetair biedt in alle wintersportgebieden een ruime keuze aan accommodaties zoals appartementen en hotels direct aan de piste of vakantiewoningen in het bos. Voor de ware avonturier is er zelfs een overnachting in een echte iglo mogelijk.

Wandelgebieden in Lapland

De vele natuurparken in Lapland zijn een eldorado voor wandelaars. In het Ounas-Pallastunturi park zijn bijvoorbeeld prachtige wandelpaden die ook in de winter toegankelijk zijn. Verder vindt u in dit park tevens de hoogste berg van Finland. De herfst brengt een ongekende kleurenpracht met zich mee.

Naast gewoon wandelen wordt ook nordic walking steeds populairder in Lapland. De wandelgebieden in Lapland worden beheerd door staatsbosbeheer. Langs de routes liggen daghutten waar u kunt schuilen of eten kunt bereiden. Jetair biedt voor wandelaars diverse accommodaties aan waaronder een hotel direct aan het bekende Inari meer. Veel accommodaties beschikken over een privé sauna waar u heerlijk kunt ontspannen na een actieve dag.

  • Culturele bezienswaardigheden in Lapland

Het Siida Museum in Inari is een regelrechte aanrader voor wie kennis wil maken met de oorspronkelijke cultuur van Lapland. In het Ranua Wildlife Park vlakbij Rovaniemi kunt u 60 soorten inheemse dieren bewonderen. Dit is tevens de meest noordelijk gelegen dierentuin ter wereld. Rovaniemi is de hoofdstad van Lapland en beschikt over een interessant museum.

Verder mag een bezoekje aan de “officiële verblijfplaats van de kerstman, het Santa Park, natuurlijk ook niet ontbreken tijdens uw vakantie in het hoge noorden. Jetair biedt in deze stad een verblijf in een luxe klassehotel aan.

Correctie of een vraag stellen? Reageer hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *