Lapland reizen kerstman

Ontmoet de kerstman in Lapland.

De Kerstman woont in Lapland, om precies te zijn net buiten het Finse plaatsje Rovaniemi. Zijn woning staat precies op de poolcirkel wat op de grond zichtbaar is gemaakt en is onderdeel van het ‘Santa Claus Village’, een toeristische attractie waar de kerstman het gehele jaar door de bezoekers zal ontvangen. Zijn woning is het belangrijkste gebouw en ingericht als een klein museum waar iedereen gratis naar binnen mag. Het bestaat uit;

  • Een tentoonstelling over de Finse kersttraditie.
  • Een tentoonstelling over de diverse manieren van kerstviering door de wereld heen.
  • De mogelijkheid om samen met de kerstman op de foto te gaan.
  • Een verzameling fascinerende films over kerstmis.

 

Bekijk hier meer informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht met reisorganisaties:

Rondreizen via TUI

Rondreizen via Kras

Kerstman reizen in Lapland.

Lapland reizen kerstmanDe nabij gelegen uitgebreide souvenirshop verkoopt certificaten waar de ontmoeting met de kerstman officieel kan worden bekrachtigd. In het postkantoor van de kerstman kunnen unieke postzegels worden gekocht maar ook kerstkaarten worden geschreven die desgewenst voor de kerstdagen door de Kerstman zullen worden verzonden.

De inwendige mens wordt door de Kerstman niet vergeten. Er zijn maar liefst 7 verschillende restaurants waaronder het Santamus gourmetrestaurant of ee in lapse stijl opgetrokken rendierrestaurant. Bijzonder is het ‘Snowman World Ice Bar and Ice Restaurant’ die volledig is opgetrokken uit ijs en is versiert met fraaie ijssculpturen.

Overnachten in een blokhut?

Overnachten kan in een blokhut die is voorzien van een eigen sauna in het nabijgelegen ‘Santa Claus Holiday Village’. Hier kan het gehele jaar door worden gereserveerd, waarbij de populairste dagen natuurlijk rond 25 december vallen en de gasten samen met de kerstman zijn feest zullen vieren.

De Kerstman is eenvoudig te bezoeken. Rovaniemi beschikt over een eigen treinverbinding met de hoofdstad Helsinki en heeft een internationaal vliegveld. Met de auto is het te bereiken via de E75 terwijl de bussen vanuit alle belangrijkste plaatsen in Lapland het stadje aandoen. Wilt u meer te weten komen over een unieke rondreis in Lapland rond de kerstperiode? Ga dan naar: https://rondreislapland.nl/reis-lapland-kerst/. Wanneer u wilt weten wat de beste reistijd is voor Lapland dan kunt u een kijkje nemen op: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-lapland/ om meer informatie in te winnen.

Voor het maken van een goedkope rondreis op Lapland kunt u eens een kijkje nemen op: https://rondreislapland.nl/goedkope-rondreis-lapland/.

Meer informatie over Lapland reizen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *