Reis Lapland winter

Een reis naar Lapland in de winter.

Een reis naar Lapland, tijdens de wintermaanden, kan een geweldige ervaring zijn. In principe is er in de winter niet zo veel te beleven dan tijdens de zomermaanden. Tijdens de zomermaanden is de geweldige natuur te aanschouwen terwijl je over het algemeen tijdens de winter eindeloze sneeuwvlaktes kan bekijken. Het kan wel aantrekkelijk zijn om de kerstdagen in Lapland door te brengen. Wat is nu nog gezelliger dan tijdens de kerstavond rond een kampvuur te zitten met hapjes en drankjes en het geweldige noorderlicht te aanschouwen. De bevolking is zeer aardig en behulpzaam. Bekijk hieronder meer leuke weetjes over Lapland reizen in de winter.

Bekijk hier meer informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht met reisorganisaties:

Rondreizen via TUI

Rondreizen via Kras

Reis Lapland winter, meer informatie:

  • De winter in Lapland

Reis Lapland winterLapland kent twee seizoenen. De zomer duurt van mei tot en met september en de winter van oktober tot en met april. U moet voor een verblijf tijdens de wintermaanden wel speciale voorzorgsmaatregelen nemen. Het kan er zeer koud worden en de weeromslag kan in een zeer korte tijdsbestek plaatsvinden. Er zijn tijdens de wintermaanden perioden dat het 24 uur per dag donker is. De zon zal dan de hele dag niet boven de horizon uitkomen. Het schemerlicht zal wel reflecteren op de aanwezige sneeuwlaag. Hierdoor zal dan een paarsblauwe gloed ontstaan.

Afspraken

Voor het boeken van een reis naar Lapland, in de winter, is een goede voorbereiding het belangrijkste. Op het reisbureau, waar u de reis boekt, zal men u zeker goed uitleggen wat er allemaal moet gebeuren om een goede reis naar Lapland te kunnen maken. Omdat het zo ongelooflijk koud kan zijn voor ons verwende westerlingen moet men goede kleding meenemen. Hierbij kunt u denken aan thermokleding die ook noodzakelijk zijn voor een sledetocht. Tijdens een verblijf in Lapland in de winter moet u wel een slede tocht maken. Het is een geweldige ervaring. Laat alles door het reisbureau regelen.

Dit geldt voor de reis maar ook voor de verblijfplaats en gidsen die bij elke excursie noodzakelijk zijn. Zonder gids zou men er snel kunnen verdwalen en dat moet voorkomen worden. Veilig reizen staat altijd op de eerste plaats. Voor meer informatie over reizen in Lapland in de winter kunt u ook eens een kijkje nemen op: https://vakantielapland.net/. Ook kunt u meer te weten komen over het maken van een mooie reis door Lapland op LaplandReizen.com.

Meer informatie over Lapland reizen op deze website:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *