Rondreis Lapland Lofoten

Maak een rondreis door Lapland en de Lofoten.
U vergeet nooit uw eerste aankomst op de Lofoten eilanden met de veerboot. Met hun lange, steile lichaamsbouw steken de eilanden af tegen de hemel als een soort stekelige zeedraak. De eerste gedachte van veel bezoekers is hoe mensen in zo’n schijnbaar onherbergzame omgeving kunnen leven om vervolgens door een onthutsende schoonheid overweldigd te worden. Een rondreis Lapland Lofoten is de ideale manier om een prachtig gebied te leren kennen. Ruim boven de Poolcirkel wacht een ongekend bijzondere wildernis u op. Ontdek een landschap dat wordt gekenmerkt door imposante bergen, diepe fjorden en witte zandstranden. Bekijk hieronder meer informatie over een rondreis Lapland Lofoten. Wilt u direct een mooie reis naar Lapland boeken, klik dan op onderstaande link om het reisaanbod te bekijken.

Bekijk hier meer informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht met reisorganisaties:

Rondreizen via TUI

Rondreizen via Kras

Rondreizen door Lapland en de Lofoten.

  • Zelfstandig of met een georganiseerde rondreis

Rondreis Lapland LofotenRondreizen naar Lofoten kunt u zowel zelfstandig organiseren als met behulp van een reisorganisatie. Reis naar de eilanden Austvågøy, Vestvågøy, Flakstadøy en Moskenesøy die allen door de Vestfjorden van het vasteland zijn gescheiden. Rij, wandel, ski of fiets langs prachtige baaien en door pittoreske dorpen. De kwaliteit van het Noorderlicht op Lofoten trekt jaarlijks verschillende artiesten en kunstenaars waar u in galleries verspreid over de eilanden werken van kunt zien.

Vissen en toerisme

Lofoten is een levendig commercieel gebied. Iedere winter vindt een ontmoeting plaats tussen de warme Golfstroom en de ijzige Noordelijke IJszee. Dit verschijnsel heeft een enorme aantrekkingskracht op kabeljauw die vanuit de Barentszee komt om in dit gebied te paaien. Een rondreis door Lofoten kan niet zonder een avontuurlijke vistocht. In de verschillende dorpen bent u getuige van de visindustrie waar op houten rekken de stokvis hangt te drogen.

Lofoten accommodaties

Als u zelf een rondreis maakt zonder tussenkomst of advies van een reisbureau, laat dan uw keuze voor een overnachting vallen op een traditionele vissershut. Deze hutten heten ‘rorbu’ en maken uw reis net dat beetje extra bijzonder. Verspreid over Lofoten zijn er goede hotels, gezellige cafés, pubs en restaurants waar u van de traditionele keuken kunt proeven. Meer informatie over rondreizen door Lapland Lofoten: https://rondreislapland.nl/rondreis-lapland-lofoten/.

Meer weetjes over een mooie Lapland reis:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *