Rondreis Lapland Noorderlicht

Rondreis Lapland en het Noorderlicht, een waanzinnig spektakel!

Rondreis Lapland NoorderlichtHet is een reis die voor velen hoog aan het lijstje van ooit nog te maken reizen staat en die op menig lijstje van reisorganisaties of reizigers staat; een trip naar het Noorderlicht in een van de Noordelijkste landen van Europa. Wist u dat Lapland, gelegen in het noordelijkste puntje van Europa, een van de beste locaties is om het Noorderlicht te spotten gedurende de winter? Overigens, het Noorderlicht kan gedurende het hele jaar plaatsvinden en niet alleen in de winter, maar vanzelfsprekend moet het wel donker zijn om dit prachtige verschijnsel waar te nemen, vandaar dat ‘s winters we de grootste kansen biedt om er een glimp van op te vangen. Een aantrekkelijke reisperiode voor een rondreis door Lapland om het Noorderlicht te spotten is daarom in de diepe winter, die plaatsvindt tussen december en februari. Bekijk hieronder meer informatie over het maken van een bijzondere rondreis Lapland en het Noorderlicht.

Bekijk hier de Noorderlicht rondreizen in LaplandĀ >>

Rondreis Lapland Noorderlicht:

Extra magisch zal deze reisperiode uw reis maken vanwege het feit dat de eerste sneeuw in Lapland begint te vallen rond begin oktober. U kunt zich dus voorstellen dat Lapland rond de decembermaand bedolven is onder een dikke sneeuwdeken. Gecombineerd met het feit dat de idyllische dorpjes versierd zijn met kerstversieringen en Santa Claus Town (het enige echte dorp waar de kerstman vandaan komt) zich hier bevindt, kunt u zich wel indenken wat voor een geweldige sfeer dit moet geven zo rond de feestdagen. Als u op zoek bent naar wel een mooi winterlandschap maar liever iets minder extreme temperaturen, dan is het vroege voorjaar wellicht een beter geschikte optie voor u. Het vroege voorjaar begint medio februari tot eind april. Dit is overigens ook het seizoen dat de inwoners van Lapland zelf als wintersportseizoen beschouwen, dus als u gaat om te wintersporten zult u merken dat het aanzienlijk drukker is op in de wintersportgebieden dan in de winter.

Maar zoals gezegd, de temperaturen zijn aangenamer en kunnen zich zelfs alweer boven het vriespunt voordoen. Omdat het elke dag weer wat lianen licht blijft, is de kans om het Aurora Borealis te zien wel kleiner dan wanneer u Lapland bezoekt in de diepste winter, waarin het gedurende de dag voornamelijk donker en schemerig is.

Bekijk hier de Noorderlicht excursies en rondreizen door LaplandĀ >>

Meer informatie over mooie rondreizen en vakanties in Lapland:

reislapland

Send a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *