Rondreis Lapland Noordkaap

De Noordkaap in Lapland. In het uiterste puntje van Noord Europa. Verdeeld over Fins Lapland, Rondreis Lapland NoordkaapNoors Lapland en Zweeds Lapland. Dit stukje Noordelijk Europa is dun bevolkt. De bevolking woont er verspreid over een zeer uitgestrekt gebied. Natuur en wildernis zijn onaangetast gebleven. Niet voor niets wordt Lapland ook wel de laatste wildernis van Europa genoemd. Bekijk hieronder meer informatie over een bijzondere rondreis Lapland en de Noordkaap.

Bekijk hier de Noordkaap Lapland rondreizen en meer >>

Rondreis Lapland Noordkaap:

Lapland moet iedereen weleens een keer bezoeken. Het is alsof u in een mooie winterfilm belandt. Met een dik pak sneeuw, rendieren en de Sami bevolking met hun tradities en bijzondere huizen. De winters zijn er lang, erg koud en donker. De weersomstandigheden zijn tijdens de winter bar weet desondanks weet de bevolking zich hier goed aan te passen. Bovendien komt de zon tijdens de winter niet op.

Rondreis Lapland NoordkaapTijdens de zomer periode gaat de zon niet onder en blijft het de hele dag licht. Het uitgestrekte gebied is bergachtig met veel bossen, meren en uitgestrekte vlaktes. Een gebied waar velen weleens over hebben gehoord of gelezen. Een ondergewaardeerd stuk wereld wat betreft wintervakanties. Helaas, want een mooiere vakantie bestemming is er eigenlijk niet. De mensen die in Lapland leven worden Sami genoemd. Een klein deel van deze bevolkingsgroep leeft nog volgens oude tradities. In de Noordkaap is dit nog opvallend. Voor heel Lapland is dit maar minimal. Het vervoer met rendieren wordt nog toegepast, hoewel de sneeuwscooter nu veel meer gebruikt wordt en het vervoermiddel bij uitstek is voor dit gebied.

Dit zijn in het kort de hoogtepunten van de Noordkaap:

  • U bezoekt drie landen waar de Noordkaap over verspreid ligt
  • U geniet van het laatste stukje wildernis van Noord Europa
  • U maakt kennis met de bijzondere Sami bevolking en hun tradities.
  • U maakt bijzondere natuurverschijnselen mee

Bekijk hier de Noordkaap vakanties op Lapland en meer rondreizen door Lapland >>

U bent het zeker waard om Lapland te bezoeken en een rondreis op de Noordkaap te maken. Voor meer informatie over de Lapland reizen en de Noordkaap kunt u ook een kijkje nemen op: https://rondreislapland.nl/rondreis-lapland-noordkaap/. Hieronder komt u meer te weten over Lapland reizen op deze website:

reislapland

Send a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *