Rondreis Lapland winter

Een unieke rondreis door Lapland in de winter maken?

Rondreis Lapland winterVeel reizigers zijn opzoek naar mooie gebieden waar ze nog nooit zijn geweest. De meest bekende plekjes hebben zij allemaal al gezien en nu zijn ze opzoek naar iets heel nieuws. Lapland is één van zo’n gebied. De regio ligt helemaal in het noorden van Finland en is daarbij ook de meest noordelijke regio van Finland. De oppervlakte van Lapland is ongeveer 98 duizend vierkante kilometer. Erg groot is dat niet. Maar als je de relatieve grootte bekijkt ten opzichte van het aantal inwoners, is het toch nog redelijk groot. Een mooie rondreis maken in de winter door Lapland kan zorgen voor een onvergetelijke ervaring, niet alleen dat deze reis indrukwekkend is qua natuur, ook zijn er tal van excursies in te plannen. Hieronder leest u enkele excursies en op andere pagina’s meer.

Bekijk hier winter rondreizen in Lapland en meer >>

Rondreis Lapland winter:

Rondreis Lapland in de winter en zomer

Als je geïnteresseerd bent om een rondreis te maken door dit prachtige gebied, moet je wel eerst weten wat voor soort rondreis je wil gaan maken. Lapland heeft namelijk twee verschillende getijden waarbij de activiteiten erg variëren. Dit klinkt misschien raar, maar het is heel logisch. Lapland kent alleen een zomer en een winter. In de zomer zal de zon nooit ondergaan en is het dus 24 uur per dag licht. In de winter is dit ook weer precies het tegenovergestelde. Afhankelijk van de activiteiten en excursies die je wil gaan maken is het hierbij dus erg belangrijk om een goede keuze te maken. Er zijn erg veel leuke dingen die je kunt doen in Lapland, maar niet het hele jaar door.

Rondreis Lapland winterActiviteiten en excursies in Lapland

  • Ijsvissen in Lapland

Ijsvissen is erg populair in Lapland. Je kiest een leuk plekje uit waar je een wak wil maken. Dit is een zomeractiviteit. In de winter is het dus geen goed idee om deze sport uit te voeren.

  • Sneeuwsporten in Lapland

Natuurlijk zijn er ook sneeuwsporten zoals skiën en snowboarden. Dit zijn ook zomer sporten.

  • Overige excursies in Lapland

Dan hebben we nog de overige excursies die erg populair zijn. Het noorderlicht bekijken bijvoorbeeld. Dit kan alleen ‘s nachts en is dus alleen mogelijk in de winter. Voor meer informatie over mooie Lapland reizen kunt u ook eens een kijkje nemen op: www.LaplandReizen.com. Boek nu een prachtige rondreis naar Lapland in de winter!

Bekijk hier de winter reizen door Lapland >>

Meer informatie over mooie Lapland reizen op deze website:

reislapland

Send a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *