Sledehonden reis Lapland

Sledehonden reis Lapland, een fantastische belevenis in een uniek gebied!
Ervaar de sensatie van een sledehonden reis Lapland. Lapland heeft een unieke wildernis die wordt gekenmerkt door een ruige, woeste schoonheid. Stort uzelf in een avontuur dat wordt voortgetrokken door enthousiaste sledehonden en geniet van het magische Noorderlicht. Roep “mush” als u met de hand probeert om de sledehonden te sturen door de ongerepte, besneeuwde bossen van Lapland. Beleef een reis vol spanning en voel hoe de band met de sledehonden zich ontwikkeld naar mate de tocht vordert.
 

Bekijk hier meer informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht met reisorganisaties:

Rondreizen via TUI

Rondreizen via Kras

Eens u voor de eerste keer “mush” heeft geroepen sluit u de Siberische Huskies voor altijd in uw hart en neemt de reis naar Lapland een bijzondere plaats in uw herinnering in. Wanneer u van plan bent om zo’n prachtige reis te maken in Lapland samen met sledehonden (als excursie) dan kunt u hieronder meer informatie inwinnen en op de links klikken om de prijzen/reizen te bekijken.

Sledehonden reis Lapland

Sledehonden reis LaplandWanneer is de beste periode voor een sledehonden reis?De ideale reistijd ligt tussen december en half-april. Dit is tevens de beste periode om het Noorderlicht te zien. Tussen december en februari hebben de dagen de meest donkere uren en ervaart u een bijzondere midwinter atmosfeer. Maart en april kennen langere dagen met daglicht en de temperatuur ligt hoger dan in de ‘echte’ wintermaanden.

  • Duur van een sledehonden reis

Lapland biedt verschillende mogelijkheden om met sledehonden op reis te gaan. Van een één-daagse excursie tot rondreizen van ongeveer acht dagen. De gemiddelde afstand die wordt afgelegd ligt tussen de 25 km en 50 km per dag. Onderweg wordt er overnacht in eenvoudige maar comfortabele accommodaties in de wildernis, sommige met saunafaciliteiten.

Husky’s trainen op het droge

Wat doet een husky in de maanden voordat er sneeuw valt en er gesleed kan worden? Eigenlijk het zelfde als een schaatser die zich op een sportief seizoen voorbereidt. Sneeuw-vrije oefeningen. Zo is de groep altijd startklaar en bovendien razend enthousiast op het moment dat de eerste sneeuwvlokken langzaam naar beneden dwarrelen.

Geboren om te rennen, het liefst in groepsverband

Weinig dingen in het leven zijn te vergelijken met de sensatie van het besturen van een geolied team van energieke sledehonden. Huskies voelen zich nergens anders zo in hun element dan in het arctische klimaat. Samen met hun aanstekelijke blijdschap, kameraadschap, enthousiasme én hoge aaibaarheidsfactor beleeft u de reis van uw leven. Meer informatie over sledehonden reizen in Lapland: https://rondreislapland.nl/vakantie-lapland-sledehonden/.

Meer informatie over Lapland reizen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *